نوشته شده توسط : trojashop

Det krävdes straffläggning, men Real Madrid kunde så småningom övervinna Valencia och nå ännu en spansk supercupfinal. Karim Benzemas straff gav Europa- och La Liga-mästarna ledningen men Samuel Lino kvitterade strax efter halvtid och gjorde 1-1 i Riyadh. Jose Gaya, Valencias kapten, försökte avsluta straffläggningen, men målvakten Thibaut Courtois stoppade honom i en Real Madrid tröja. Real var perfekta i straffläggningen. De har nu deltagit i två straffläggningar (denna mot Valencia och finalen 2021 mot Atlético Madrid) utan att missa ett enda av sina försök på mål.

Efter en ganska slarvig start på matchen lyckades Los Blancos ta ledningen när Karim Benzema vann och gjorde en straff. Men Valencia kom ut skjutande för att starta den andra halvleken, och Real Madrid kämpade för att leva med Los Che. I en fotbollströjor drog Samuel Lino dem i nivå inom 30 sekunder efter att andra halvlek började. Madrid vann straffläggningen med 4-3 och gjorde alla sina sparkar, medan Eray Comert missade sin och Thibaut Courtois räddade Jose Gayas insats. Det här var säsongens första Real Madrid mot Valencia, men det är en revansch runt hörnet.

Madrid tappade två försvarare på sex minuter: Militao, som blev yr efter att ha tagit emot bollen, och Lucas Vázquez, som fick en stukad fotled. Samtidigt blev Karim Benzema den första mannen att göra mål i fem på varandra följande Supercopa-matcher sedan Lionel Messi 2012 när han gjorde mål från platsen för att ge Real Madrid ledningen. Matchen visade sig vara ett mycket tuffare test än vad Real Madrid hade förväntat sig, trots att de förmodligen var bäst av de två lagen i första halvlek och förtjänade sin ledning. Real Madrid kommer att spela mot antingen Real Betis eller Barcelona i finalen på söndag efter att de två lagen möts i semifinalen på torsdagskvällen.

مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 22 دی 1401 | نظرات ()

Inter Milan är tillbaka i Scudetto-racet efter att ha vunnit med 1-0 på San Siro mot tidigare obesegrade Napoli, som fortfarande leder Serie A-tabellen. De blir det första laget under säsongen 2022/2023 Serie A som slår Napoli efter säsongens bästa inhemska ligaprestation. Napoli kämpade för rytmen när de återvände efter det sju veckor långa världscupen och festuppehållet, och Dzekos 56:e minuten insats i Inter Milan tröja, när han kom på slutet av ett inlägg från Federico Dimarco på nära håll, visade sig vara tillräckligt. Intermålvakten Andre Onana förnekade Giacomo Raspadori sent när Napolis 11 matcher långa segrar i Serie A tog slut.

Matchvecka 16 slutade med Napoli topp på 41 poäng, fem före Milan och sju före Juve. Bosnienskaptenens kraftfulla nick 10 minuter efter paus räckte för att avsluta Napolis obesegrade rekord och sätta Inter åtta poäng ifrån temposättarna. Nerazzurri förtjänade att vinna matchen sedan de första minuterna av den första halvleken när de misslyckades med att göra mål trots många chanser skapade i deras fotbollströjor, särskilt med startanfallarna Romelu Lukaku och Edin Dzeko. I andra halvlek fortsatte Simone Inzaghis män där de slutade och fortsatte att orsaka Luciano Spallettis män alla möjliga problem.

Juventus fortsatte att pressa de två bästa men de lämnade det sent för att ta sin sjunde raka vinst på Cremonese, med Arkadiusz Milik som slog hem matchens enda mål från en frispark på stopptid. Napoli skulle ha gått åtta poäng före AC Milan på andra plats med en seger, medan Inter, åtta poäng från toppen, gick fyra med sin seger. Samtidigt gjorde Inters vinst att de hoppade in på fjärde plats före Lazio, som förlorade med 2-1 i Lecce. Andraplacerade AC Milan var de främsta förmånstagarna av sina lokala rivalers vinst på San Siro, deras titelförsvar förstärktes av en 2-1-seger på Salernitana i dagens första match.

:: بازدید از این مطلب : 106
|
|
|
تاریخ انتشار : پنج شنبه 15 دی 1401 | نظرات ()

Real Madrid spionerar en ny chans att belöna Kylian Mbappe borta från PSG. De spanska giganterna tror att ett extraordinärt finansiellt paket kan belöna Frankrikes VM-slutskytte från PSG till sommaren. De är fortfarande sugna på att se superstjärnan bära den vita Real Madrid tröja. Mbappe har visat under VM 2022 att han är fotbollens framtida stjärna och avsedd att vinna flera Ballon d'Or-priser under sin karriär. Vinnaren av VM-guldstöveln förväntades lämna de franska mästarna för sina spanska motsvarigheter i slutet av förra säsongen, då hans tidigare kontrakt i klubben skulle löpa ut. Han valde dock i slutändan att behålla den gamla fotbollströjor.

Mbappe är arg på PSG och vill lämna Frankrike. Per La Gazzetta dello Sport, Madrid är redo att göra ett drag på 1 miljard euro för anfallaren. Den italienska butiken hävdar att Madrid förberett en detaljerad studie av övergången och att de är villiga att betala €630 miljoner för de kommande fyra säsongerna. De tycker att det är värt att erbjuda Mbappe vilken Real Madrid tröja som helst. Inget har bekräftats i Madrid, och det är svårt att tro att klubben skulle betala så mycket pengar för en spelare, och ännu mer när Florentino Perez kände sig förrådd av den plötsliga förändringen av beslutet sommaren 2022.

Och Real Madrid-legendaren Guti ökade pressen på Perez att leverera. Den ex-Spanien mittfältaren insisterar på att Bernabeu behöver Mbappe - och han behöver dem. Hans tempo och målförmåga gör honom till en av de bästa i världen, om inte den bästa redan, efter att han gjorde ett hattrick i en fotbollströjor i VM-finalen, trots att han lidit nederlag mot Argentina i straffläggningen. Madrid är oroliga för Karim Benzema, som är 35 år och har varit mycket skadad den här säsongen. Detta har satt Madrid i ett larmtillstånd eftersom de behöver någon som leder linjen nästa säsong och för det tror de att Mbappe är en perfekt kandidat.